Samsung Galaxy A71 update brengt Android 11, One UI 3.1

De Galaxy A71 is de volgende telefoon in Samsung’s A-serie die de update naar Android 11 ontvangt. De uitrol arriveert nu in Nederland en België, en brengt bovendien One UI 3.1 mee.

Galaxy A71 update: Android 11, One UI 3.1

Ruim een maand geleden al ontving de Galaxy A51 de update naar Android 11. Toen al duidelijk dat de A71 ook spoedig zou volgen, maar die liet uiteindelijk toch nog even op zich wachten. Voordeel van dit nadeel: waar de A51 de update met One UI 3.0 kreeg, gaat de A71 nu direct naar One UI 3.1.

Firmwareversie A715FXXU3BUB5 bevat in totaal drie flinke verbeteringen. De Galaxy A71 krijgt eindelijk weer een (veel) nieuwere beveiligingspatch. En One UI 3.1 en Android 11 dus. Na installatie zie je dat het design van de interface bijgeschaafd is, en heel wat functies opgefrist en/of uitgebreid zijn. Een aantal vernieuwingen lichten wij uit in onze overzicht met de belangrijkste veranderingen in One UI 3.

Zoals altijd met dit soort grote upgrades is het mogelijk dat je toestel tijdelijk meer energie verbruikt. Het duurt even voor de nieuwe software zichzelf geoptimaliseerd heeft – van een paar uur tot enige dagen, afhankelijk van jouw persoonlijke gebruikspatronen. Check ook onze andere tips ter voorbereiding en installatie van Android 11 op je Samsung telefoon.

Beschikbaarheid

De update is Over The Air (OTA) beschikbaar op de Nederlandse én Belgische Galaxy A71 modellen – branded toestellen van Vodafone incluis. Je krijgt vanzelf een melding dat je de nieuwe software kunt downloaden. En als je daar niet op wilt wachten, dan kun je de beschikbaarheid direct checken via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Heb jij Android 11 binnen op jouw Galaxy A71? Is alles goed verlopen, of loop je tegen nieuwe bugs aan?

(Dank aan iedereen die het meldde!)

Source


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *