Samsung Galaxy en de Android 11 update: welke toestellen krijgen ‘m?

Het is zover: de uitrol van Android 11 en de One UI 3 interface voor Samsung Galaxy telefoons is van start gegaan. Op basis van beschikbare informatie, en onze eigen ervaring, houden we alles voor je bij. Hieronder vind je een overzicht met de huidige stand van zaken.

samsung galaxy s10 met android 11samsung galaxy s10 met android 11

Samsung telefoons die de Android 11 update krijgen:

Samsung tablets die de Android 11 update krijgen:

* – Android 11 wordt de eerste grote upgrade voor het toestel
** – Android 11 wordt de tweede upgrade voor het toestel

Samsung Galaxy en de Android 11 upgrade

Google lanceerde onlangs officieel Android versie 11. Uiteraard komt Android 11 ook als upgrade naar een flink aantal telefoons en tablets van Samsung. Het staat inmiddels vast dat de Zuid-Koreanen de nieuwe versie van het OS zullen combineren met nieuwe features van versie 3.0 van haar eigen One UI interface.

Samsung houdt zich traditioneel nog afzijdig van speculatie over de toekomstige upgrade. Toch duiken er steeds meer concrete aanwijzingen op die verklappen dat de Zuid-Koreanen druk werken aan de nieuwe software voor een groeiend aantal telefoons.

Gelukkig heeft de fabrikant de laatste jaren eigenlijk een heel erg voorspelbaar updatebeleid ontwikkeld, waardoor we nu al vrij nauwkeurig kunnen voorspellen welke telefoons de upgrade gaan ontvangen – en welke niet. Let wel: het gaat hier dus echt om onze voorspellingen, niet om Samsung’s officiële informatie. Onze lijst met Samsung telefoons die de Android 10 update kregen bleek behoorlijk nauwkeurig, maar zeker is op dit moment nog niets.

Wanneer?

Naarmate er meer bekend wordt over de ontwikkeling van Android 11 voor de verschillende toestellen, kijken we ook wanneer de upgrade op welk toestel zou kunnen arriveren. Omdat het nog vroeg is, kunnen we nog weinig concrete voorspellingen over wanneer Samsung upgrades uit zal rollen. Wel rekenen we er dus op dat de Galaxy S20-serie nog in het vierde kwartaal van dit jaar aan de beurt gaat komen – evenals de Galaxy Note 20 modellen.

En de Galaxy S9 dan?

Inderdaad, de Galaxy S9 uit 2018 staat niet op de bovenstaande lijst. Het toestel kreeg in 2019 een upgrade naar Android 9, en eerder dit jaar naar Android 10. Al jaren geeft Samsung haar telefoons twee grote Android upgrades. Dus hoewel de beveiligingsupdates voor de Galaxy S9 voorlopig nog lang niet ophouden, zal het toestel niet meer bijgewerkt worden naar Android 11. Hetzelfde geldt voor de Galaxy Note 9, en toestellen in de A-en J-serie die in 2018 werden gelanceerd.

Uiteraard hebben we het erg graag fout met deze laatste voorspelling. Recentere topmodellen – zo bleek onlangs – krijgen straks wél drie grote Android upgrades. Maar voorlopig zijn er geen aanwijzingen dat dat ook voor de S9 en Note 9 gaat gebeuren. Tenslotte viel eerder dit jaar ook de Galaxy S8 uit de boot bij het verdelen van de upgrade naar Android 10. Precies zoals wij ruim van tevoren al voorspelden.

Android 11 bèta

Later in 2020 zal Samsung vermoedelijk weer haar eigen Android 11 bèta-programma lanceren. Je kunt dan Android 11 en One UI 3.0 alvast testen op toestellen in de Galaxy S20 en Note 20 series. Bedenk wel, dat deze bèta-tests eigenlijk nooit toegankelijk zijn met Nederlandse toestellen. Deelname is doorgaans wel mogelijk als je een toestel uit (onder meer) Duitsland, Engeland, of Frankrijk hebt. Lees ook: meer info over de Android 11 op de Galaxy S20.

En verder?

Wij zullen de komende tijd het bovenstaande overzicht uiteraard bijhouden en bijwerken zodra concrete informatie bekend wordt. Schroom dus niet, en bookmark deze pagina, zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste stand van zaken.

NieuwsSource


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *