Krijgt de Samsung Galaxy S20 toch de Director’s View camerastand?

Tot nu toe hield Samsung de Director’s View camerastand helemaal exclusief voor de Galaxy S21 serie. Toch lijkt het erop dat daar in de toekomst verandering in gaat komen. Uit informatie van een Amerikaanse provider blijkt dat de Galaxy S20 ‘m mogelijk toch gaat krijgen.

Director's View op de Samsung Galaxy S21Director's View op de Samsung Galaxy S21

Galaxy S20: toch Director’s View cameramodus?

Toen Samsung eind januari de Galaxy S21 lanceerde, beschikte dat toestel over een aantal unieke camerafuncties. Zo is er Director’s View, waarmee je met meerdere camera’s tegelijk filmt. Via de interface kun je live switchen tussen de verschillende perspectieven die de verschillende camera’s en lenzen bieden.

De One UI 3.1 upgrade bracht andere Galaxy S21 functies al naar toestellen als de Galaxy S20. Zelfs zojuist ging nog een update van start die wat meer camerasnufjes van de S21 op de S20 installeert. De Director’s View stand bleef tot nu toe exclusief voor de S21-serie, helaas. Maar misschien niet lang meer.

Zoals bezoeker Dennis gisteren opmerkte, heeft de Amerikaanse tak van T-Mobile nu al een handleiding voor Director’s View op de Galaxy S20 online staan. Het zou natuurlijk een foutje kunnen zijn – de handleiding vermeldt ook Android versie 10, en niet 11 – maar je maakt nu ook weer niet per ongeluk een handleiding voor een telefoonfunctie als daar geen reden voor is.

Overigens: ook een Amerikaanse supportpagina van Samsung zelf noemt expliciet: ‘you should check out Director’s View … on Galaxy phones with One UI 3.1!‘ Daarbij zou je zelfs kunnen denken dat de stand uiteindelijk naar nog meer Samsung telefoons kan komen. Er zijn er tenslotte heel wat, inmiddels, die over One UI 3.1 beschikken.

Toch is een slag om de arm hier niet verkeerd. Het zou allerminst de eerste keer zijn als de supportinformatie van Samsung – of van een provider – niet helemaal juist blijkt. Misschien was de functie wel gepland voor de Galaxy S20, maar later toch weer geschrapt. De supportpagina’s zelf bevatten geen bruikbare datuminformatie.

Maar wie hoop wil houden dat de Galaxy S20 – of misschien een andere Galaxy – toch de Director’s View camerastand krijgt, heeft hier een aardige strohalm om aan vast te houden.

(Dank, Dennis!)Source


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *