Samsung Galaxy S10 Lite krijgt maart update met One UI 3.1

Voor Samsung’s Galaxy S10 Lite staat nu de update maart klaar. Deze brengt onder meer de nieuwere One UI 3.1 interface naar het toestel.

samsung galaxy s10 lite update maart 2021 one ui 3.1samsung galaxy s10 lite update maart 2021 one ui 3.1

Galaxy S10 Lite update maart 2021: One UI 3.1

Ruim een maand geleden kondige Samsung aan One UI versie 3.1 – die van de Galaxy S21 – naar meer Galaxy telefoons te gaan brengen. Sindsdien verscheen deze nieuwste versie van de interface al voor de andere modellen in de Galaxy S10 serie, maar voor de Lite was het nog even afwachten.

Sinds vanmorgen staat de update ook voor de S10 Lite klaar. De bijna 1700MB grote update brengt het toestel naar firmwareversie G770FXXU4EUBA. Daarin zit de beveiligingspatch van de maand maart. Voor de meesten is de upgrade naar One UI 3.1 echter interessanter.

Officiële changelog:

 • Agenda
  – Extraheer de datum en het adres uit de titel van het evenement en raad automatische registratie aan.
  – Ontvang meldingen van SmartThings-apparaten die ook specifieke planningsmeldingen hebben.
 • Camera
  – De prestaties van Camera zijn verbeterd
 • Display
  – De functie Oogbescherming is toegevoegd.
  – De kleurtemperatuur van het scherm wordt automatisch aangepast voor de tijd van de dag.
 • Automatisch wisselen van oordopjes
  – Ondersteun automatisch wisselen van oordopjes tussen de Galaxy-telefoon en -tablet.
 • Herinnering
  – Extraheer de datum en het adres uit de herinneringsnotitie en raad automatische registratie aan, en word per situatie herinnerd aan belangrijke informatie.
 • Deelblad
  – Het is nu mogelijk om uw privacy te beschermen door de locatiegegevens van eerder genomen foto’s te verwijderen voordat ze worden gedeeld of op social media worden geplaatst.
 • Sociaal platform
  – Synchroniseer geldige koppelingen die zijn gecreëerd op apparaten met dezelfde geregistreerde Samsung account.
  – Het gebruik van social media-services is vereenvoudigd. Het is mogelijk om profielen, foto’s, notities, planningen en meer te delen met vrienden door simpelweg in te loggen op uw Samsung account.
 • Foto-editor
  – De functie Gum voor object is toegevoegd aan Labs in de Foto-editor.
  – Het gebruik van Gum voor object stelt u in staat om een object uit te gummen dat u niet in de foto wilt.

Opvallend hier is de changelist de functie Gum voor object vermeldt. Met deze functie kun je objecten uit een foto ‘weggummen’. Op de andere Galaxy S10 zat dit snufje níet in de One UI 3.1. Heb jij deze update gedaan op jouw S10 Lite? Kun je bevestigen dat de functie er inderdaad in zit? Laat het ons hieronder dan weten!

Verder geldt voor deze upgrade wat ook altijd voor andere, grote upgrades geldt. Het kan even duren voor de software zichzelf opnieuw heeft geoptimaliseerd, waardoor het energieverbruik tijdelijk hoger is dan je gewend bent. Toch normaliseert dit, als het goed is, na enige uren of dagen vanzelf weer.

Beschikbaarheid

De update is nu OTA beschikbaar op unbranded Galaxy S10 Lite in Nederland en België. Bovendien is hij er ook al voor Vodafone’s branded toestelversie. Je kunt wachten tot je een melding krijgt, of direct zelf de update starten via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Heb jij de update binnen? Is Gum voor object inderdaad aanwezig?

(Dank, Sandor!)Source


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *