Samsung Galaxy met Android 11 privacy tip: foto’s delen zonder locatiegegevens – Galaxy Club

Een handige nieuwe Galaxy S21 functie die inmiddels op veel meer Samsung telefoons beschikbaar is, beschermt je privacy als je foto’s deelt. Je kijkt er gemakkelijk overheen, en dus lichten we hier uit hoe je eenvoudig de locatiegegevens van je kiekjes kunt wissen.

Samsung Galaxy privacy tip: locatiegegevens van je foto’s wissen

Op iedere smartphone kun je eenvoudig ‘onthouden’ waar je welke foto’s gemaakt hebt. In de camera-app op je Galaxy kun je de optie Locatietags inschakelen, zodat je altijd weet wáár een foto is genomen. Erg tof als je op reis bent bijvoorbeeld. Maar het brengt uiteraard ook de nodige privacy issues met zich mee. Wat als je de Locatietags wel zelf wilt gebruiken, maar zulke privacygevoelige informatie – waar een foto precies genomen is – niet met de wereld wilt delen?

Daarvoor introduceerde Samsung op de Galaxy S21 serie – of eigenlijk: in One UI 3.1 – de optie Locatiegegevens wissen. Deze duikt standaard op wanneer je een foto wilt delen. Je kunt daarmee per foto, zodra je ‘m deelt, aangeven of je de locatiedata uit het bestand wilt verwijderen voor deze gedeeld/verstuurd wordt.

Uiteraard kun je de optie Locatietags in de Camera-instellingen gewoon uitschakelen. Dan zijn er geen locatiegegevens die gedeeld kunnen worden. Je kunt dan in je Galerij niet meer zien waar foto’s gemaakt zijn, noch ernaar zoeken. Dat vind je mogelijk helemaal niet erg – maar je moet het even weten.

Welke telefoons?

De instelling Locatietags vind je in de Camera-instellingen op iedere Samsung telefoon. De optie Locatiegegevens wissen is onderdeel van One UI 3.1. Deze zit standaard op de Galaxy S21 serie, en kwam (of komt) met Android 11 naar veel andere Samsung telefoons. Denk aan de Galaxy S20, S10, Note 20 en 10, Fold, Flip, en meer.

Alleen de Galaxy A51 heeft op dit moment wel Android 11, maar nog geen One UI 3.1. Daar komt op korte termijn verandering in, als ook dat toestel een upgrade naar One UI 3.1 ontvangt. Ook op toestellen in de M-serie met Android 11 is de optie er niet. Het is niet bekend of deze ‘m nog krijgen.Source


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *