Samsung Galaxy S10 update van april start nu (S10+ eerst)

Na de Galaxy S21 krijgt ook de Galaxy S10 serie de update van april al. Of tenminste: op de S10+ kun je de nieuwe patch nu installeren. De update brengt verbeteringen voor de camera.

samsung galaxy s10 updatesamsung galaxy s10 update

Galaxy S10 update april 2021

De Galaxy S10 heeft een wat tumultueuze periode achter de rug. Na een haperende upgrade naar Android 11, de One UI 3.1 update begin maart met problemen bij Tele2, én Google’s Android-WebView-debacle van vorige week, komt nu eindelijk weer een doodnormale, saaie beveiligingspatch naar de toestellen. Althans, min of meer, want er wordt ook gesleuteld aan de camera.

Een ruim 400MB grote update is beschikbaar, met daarin firmwareversie G97xFXXU9FUCD. De changelist verklapt twee punten waarop de software verbeterd wordt. In ieder geval weten we dat de beveiligingspatch van april 2021 met de update meekomt. Helaas weten we niet wát deze patch precies doet. Samsung noch Google maakten tot nu toe informatie bekend over de inhoud van deze update.

Het andere punt op de lijst: ‘Verbeterde prestaties – Camera‘. Naar de exacte inhoud van dit puntje kunnen we op het moment van schrijven alleen maar raden. Heb jij al uitgevogeld of er iets nieuw is – bijvoorbeeld toevoegingen in de Portret modus, of in de Pro of Nacht stand, zoals recent op de Galaxy S20 – laat het ons hieronder dan weten!

Beschikbaarheid

Op het moment van schrijven is de nieuwe update alleen OTA beschikbaar op de Galaxy S10+. Voor de S10 en S10e is hij er al wel via Smart Switch, dus wij verwachten ‘m spoedig ook Over Then Air. De S10 Lite volgt zoals altijd zijn eigen uitrolschema, evenals de verschillende branded toestellen van Vodafone en T-Mobile. Ook Belgische toestellen lijken vandaag nog niet aan de beurt te gaan komen.

Zoals je gewend bent, verschijnt er vroeg of laat vanzelf een melding van de update op je telefoon. Wil je daar niet op wachten, dan kun je altijd direct de beschikbaarheid checken als je via Instellingen naar Software-update gaat, en op Downloaden en installeren tikt.

Heb jij de update binnen op jouw S10? Heb je een idee wat er zoal nieuw of anders is in de camera-app? Zijn er nog meer veranderingen na installatie? Laat het hieronder even weten!

(Dank, Koos!)Source


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *