Samsung Galaxy camera tip: nauwkeurig traploos inzoomen

Er zijn verschillende manieren om in te zoomen met de camera van je Samsung telefoon. Naast de standaard zoom-icoontjes, en het oude, vertrouwde pinch-to-zoom, kun je ook nauwkeurig traploos zoomen.

Samsung Galaxy camera tip: traploos zoomen

Ooit was je blij als je telefoon überhaupt een camera had, tegenwoordig zoom je tot de maan alsof het niets is. Oké, misschien vallen beide wel mee, afhankelijk van je leeftijd of je telefoon. Maar op nagenoeg tegenwoordig heeft bijna iedere Galaxy op zijn minst een hoofdcamera en een groothoekcamera. Bovendien duiken er ook steeds meer toestellen op met een telefotocamera, of tenminste een hoofdcamera met een hoge resolutie. Lang verhaal kort: zoomen is voor de meeste Galaxy gebruik(st)ers een optie.

Een van de meest gebruikte manieren om in te zoomen in de camera-app is het ouderwetse pinch-to-zoom gebaar. Die is beproefd, bekend, niet bepaald nauwkeurig, maar wel lekker flexibel. Andersom is het met de zoom-icoontjes (die ‘boompjes’) die standaard in beeld staan. Deze zijn nauwkeurig, maar juist weer totaal niet flexibel.

Minder bekend – vandaar dus deze tip! – is dat je ook nauwkeurig traploos kunt in- of uitzoomen. Daarvoor heeft Samsung niet direct een aparte knop aan de camera toegevoegd. Maar als je je vinger op een van de zoom-icoontjes legt, en omhoog of omlaag veegt, dan verschijnt de traploze zoomregelaar alsnog in beeld. Daarmee kun je eenvoudig in- en uitzoomen, zonder dat je hand in de weg zit.

Wat het zoombereik is, is natuurlijk afhankelijk van je telefoon. Op een toestel als de Galaxy A50 kun je (semi)traploos zoemen tussen 0,5x en 4x. Op de Galaxy S21 Ultra zoom je tussen 0,6x en 100x. Ieder toestel heeft, afhankelijk van camera’s en resoluties zijn eigen bereik. Bovendien: op recente high end toestellen werkt dit ook tijdens het opnemen van video – maar dat geldt dus zeker niet voor alle modellen.

Meer tips voor je Galaxy?

Meer tips voor je Galaxy? Check ons complete archief met honderden Samsung tips en trucs – daar vind je ook overzichten met tips voor specifieke toestellen.Source


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *