Samsung Galaxy Note 20 krijgt update van april, Note 9 de maart update

Gisteren was de Note 10 aan de beurt, vandaag krijgt de Galaxy Note 20 de update van april. Samsung brengt dit keer even geen nieuwe snufjes naar het toestel. Voor de Note 9 staat de patch van maart klaar.

samsung galaxy note 20 android 11 update nederlandsamsung galaxy note 20 android 11 update nederland

Galaxy Note 20 update april 2021

Samsung is redelijk voortvarend bezig met de uitrol van de beveiligingspatch van april naar de verschillende Galaxy toestellen. Vandaag op het menu: de Galaxy Note 20 en Galaxy Note 20 Ultra.

Een ruim 166MB grote download brengt de toestellen naar firmwareversie N98**XXS1DUD1. Zowel de bijgevoegde changelist als de ‘S’ in de versienummering verklappen dat het hier om een pure beveiligingsupdate gaat. De patch van april brengt 43 verbeteringen voor het Android OS zelf, en 21 fixes voor Samsung’s One UI en apps.

In tegenstelling tot de meeste recente Galaxy Note 20 updates, brengt de update van vandaag dus géén functionele veranderingen. De nieuwe camerasnufjes die momenteel op andere Galaxy toestellen arriveren kreeg de Note 20 een paar weken geleden al.

Beschikbaarheid

Je kunt de nieuwe update nu direct OTA downloaden op alle Nederlandse, unbranded Galaxy Note 20 modellen. In België kun je er ook mee aan de slag, op de 5G versies van de Note 20 (Ultra). Heb jij jouw branded toestel direct bij Vodafone of T-Mobile gekocht? Dan is geduld nog even een schone zaak.

Galaxy Note 9 update maart 2021

Naast de Note 20, kun je nu ook de Galaxy Note 9 bijwerken. Dat toestel loopt echter om onduidelijke redenen momenteel ongeveer een maandje achter. Firmwareversie N960FXXS8FUC4 brengt de patch van maart. De 112MB grote download brengt 30 fixes voor het Android systeem, en 19 stuks voor Samsung’s One UI software.

Beschikbaarheid

De update voor de Note 9 staat nu klaar in Nederland en België, voor unbranded modellen. Later komt de update natuurlijk ook naar de branded toestellen van Vodafone of T-Mobile – maar vandaag nog niet.

Installeren

De melding dat je de update kunt downloaden verschijnt vroeg of laat vanzelf op jouw telefoon. Je kunt ook handmatig checken of je ‘m al kunt binnenhalen: Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Heb jij toch nog meer (zichtbare) veranderingen ontdekt op de Galaxy Note 20 of Note 9, na installatie? Laat het ons hieronder even weten!Source


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *