Meer juni updates: Samsung Galaxy A53, Z Fold/Flip 3 en 4

In het rijtje ‘Samsung update van juni’-bingo noteren wij: de Galaxy A53, de Galaxy Z Flip en Fold 4, en de Z Flip en Fold 3. Op alle toestellen doet de update eigenlijk exact hetzelfde – en dat is niet alleen de patch van juni installeren.

Samsung Galaxy A53 en Z Fold 4 updateSamsung Galaxy A53 en Z Fold 4 update

Galaxy Z Fold 4 en Galaxy A53: beide krijgen nu de patch van juni 2023

Galaxy A53 update juni 2023

Laten we eerst maar het toestel uitlichten waar er verreweg het meest in gebruik zijn: Samsung’s Galaxy A53. Dit was de eerste A-serie telefoon die vijf jaar updates gaat krijgen – maar niet de eerste bij maandelijks bijgewerkt wordt. Jaren geleden al bracht Samsung iedere maand de nieuwste patches naar de populairste telefoons in de A-serie, tenslotte.

Voor de Galaxy A53 staat vandaag een ruim 420MB grote update klaar naar firmwareversie A536BXXU6CWE9. De update installeert allereerst natuurlijk de patch van juni. Deze bevat 50 fixes voor de beveiliging van het Android systeem zelf – en 11 verbeteringen voor Samsung’s eigen software. Twee daarvan dichten lekkages in het Knox-systeem, en eentje werkt nog een zwakke plek weg in de beveiliging van de Exynos processor die o.a. ook in de Galaxy A53 te vinden is.

Verder zien we op de changelist ook nog het puntje ‘gedrag van het apparaat is verbeterd‘. Deze staat in juni op de changelist van een groot aantal Samsung telefoons, maar precieze details komen we niet te weten. Wij houden het er maar op dat het nodig was om wat optimalisaties door te voeren, en mogelijk nog wat bugfixes.

Beschikbaarheid

Je kunt de nieuwe update nu direct uitvoeren op de unbranded Galaxy A53 in Nederland, Belgie, en de rest van Europa. Alleen met een branded toestel van Vodafone of T-Mobile moet je mogelijk nog even geduld hebben.

Je krijgt vanzelf een melding als de update klaar staat voor jouw telefoon. Uiteraard kun je ook handmatig de beschikbaarheid checken: Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Galaxy Z Fold 3 en 4, Z Flip 3 en 4 update juni 2023

Precies hetzelfde geldt ook voor de Galaxy Z Fold 4 en Galaxy Z Flip 4, én voor hun voorganger, de Fold en Flip 3. De foldables van de vierde generatie krijgen firmwareversies F936BXXU3CWE6 (Fold 4) en F721BXXU3CWE6 (Flip 4). Dezelfde vouwtelefoons van de derde generatie krijgen updates naar firmwareversie F926BXXU4EWF1 (Fold 3) en F711BXXU5EWF1 (Flip 3).

Opnieuw zien we dezelfde inhoud: de patch van juni wordt geïnstalleerd, en het gedrag van de telefoon verbeterd – inclusief hetzelfde gebrek aan gedetailleerde toelichting.

Galaxy Z Fold 4

Galaxy Z Flip 3

Beschikbaarheid

De nieuwe update is inmiddels beschikbaar op alle unbranded Fold 3, Fold 4, Flip 3 en Flip 4 modellen in Europa. Mocht je onverhoopt een branded exemplaar hebben gekocht, dan krijg je dezelfde update mogelijk pas wat later. Maar: je krijgt ‘m wel.

Heb jij een van de bovenstaande updates geïnstalleerd, en kom je wel degelijk nog zichtbare of anderszins merkbare veranderingen tegen? Laat het ons hieronder weten!

(Dank, Abdel en Sharon!)Source


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *