Gaat Samsung met Olympus samenwerken voor de Galaxy S22?

Volgens geruchten springt Samsung op de samenwerken-met-een-camera-maker-bandwagon. Gesprekken met Olympus zouden gaan over de Galaxy S22, of mogelijk zelfs de Galaxy Z Fold 3.

Samsung Olympus samenwerking Galaxy S22Samsung Olympus samenwerking Galaxy S22

Samsung en Olympus: samenwerking voor de Galaxy S22

In de categorie ‘Wilde Geruchten’ is dit een leuke: in navolging van allerhande Chinese telefoonbouwers zou ook Samsung een samenwerking met een camerafabrikant overwegen. Naar verluid zijn gesprekken met Olympus gaande of al afgesloten.

Concreet zou het hier kunnen gaan om een samenwerking voor de Galaxy S22 Ultra, die begin 2022 de huidige Galaxy S21 Ultra moet opvolgen. Bij dit alles ontbreken op dit moment exacte details. Onduidelijk blijft, of het hier vooral gaat om branding en PR, of dat Olympus zich ook met software of zelfs hardware gaat bemoeien.

Los van de Galaxy S22, zou ook een speciale editie van de Galaxy Z Fold 3 tot de mogelijkheden behoren. Omdat de ontwikkeling van dit toestel al zo goed als afgerond is, lijkt de kans klein dat Olympus hier op hardwaregebied nog veel kan bijdragen. PR lijkt dan eerder het doel.

Dit alles neemt niet weg dat er maar weinig echt concreet is aan de geruchten. Wel concreet: het dringende advies om het en een ander met flinke korrels zout te nemen – tenminste, tot er meer bevestiging opduikt.

Waarom eigenlijk?

Tot die tijd is vooral de vraag relevant in hoeverre Samsung een samenwerking met Olympus echt nodig heeft. Ja, Huawei doet het met Leica, Vivo en Nokia met Zeiss, en OnePlus met Hasselblad. Toch lieten de Zuid-Koreanen met de Galaxy S21 Ultra zien goed mee te kunnen komen zonder een dergelijke partnership. Er zijn weinig redenen waarom Samsung niet gewoon zelf de benodigde camera-tech in huis heeft, of kan halen. Maar zoals gezegd: de marketingafdeling wil ook wat, natuurlijk.

In ieder geval staat het gerucht op de radar. Daar kunnen we het de komende maanden in de gaten houden, mocht er inderdaad meer aan de hand blijken te zijn.

(via)Source


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *