Galaxy Note 20 update met nieuwe camera functies nu in Nederland

Voor de Galaxy Note 20 en Note 20 Ultra is een update beschikbaar met nieuwe camera features afkomstig van de Galaxy S21. Je kunt ‘m nu installeren in Nederland – België volgt waarschijnlijk spoedig.

samsung galaxy note 20 android 11 update nederlandsamsung galaxy note 20 android 11 update nederland

Galaxy Note 20 update met nieuwe camera features

Vorige week meldden wij al dat Samsung nieuwe camera features naar de Galaxy S20 en Note 20 gaat brengen. De nieuwe snufjes maakten enige tijd terug hun debuut in de Galaxy S21 serie, en sijpelen nu door naar eerdere modellen. Tot nu toe was de daarvoor benodigde update nog niet beschikbaar in Nederland. Vandaag, echter, kun je er wel mee aan de slag.

Op Samsung’s servers staat een ongeveer 1026MB grote download klaar, met daarin firmwareversie N98*BXXU1DUC8. Een nieuwe beveiligingspatch krijg je niet – de Note 20 draait tenslotte al op de patch van maart. Maar: wat je wel krijgt is eigenlijk toch interessanter.

De update brengt een aantal nieuwe functies voor de camera. De Portret modus krijgt nieuwe filters, én een extra Nacht-optie. Daarnaast kun je nu ook de groothoeklens gebruiken in de Pro cameramodus. En in de Nacht modus zelf kun je nu handmatig kiezen voor maximale belichting, of voor een automatische regeling ervan.

Al deze snufjes maakten eerder dit jaar hun debuut op de Galaxy S21 serie, en kun je ze dus ook op de Note 20 gebruiken. Alleen de Director’s View functie blijft ook nu nog exclusief voor de S21. Die maakt namelijk géén deel uit van de update van vandaag.

Omdat de update vandaag zo groot is – lees: veel geschuif met data met zich meebrengt – kan het zijn dat het energieverbruik van je Note 20 tijdelijk wat hoger is. Na enige uren of dagen zal het systeem zichzelf weer geoptimaliseerd hebben, en het energieverbruik normaal worden.

Beschikbaarheid

Op het moment van schrijven kun je de update als OTA – Over The Air – downloaden op de Galaxy Note 20 5G en Note 20 Ultra. Voor de Note 20 4G is hij er nog even niet, maar daar komt op korte termijn vast verandering in. Hetzelfde geldt voor branded toestellen die direct bij Vodafone of T-Mobile gekocht zijn, én voor Belgische modellen.

Zoals je gewend bent, verschijnt er vroeg of laat vanzelf een melding van de update op je telefoon. Wil je daar niet op wachten, dan kun je altijd direct de beschikbaarheid checken als je via Instellingen naar Software-update gaat, en op Downloaden en installeren tikt.

Heb jij de update al binnen op jouw Note 20? Kom je nog meer vernieuwingen tegen? Hieronder lezen wij het maar al te graag!Source


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *