Samsung’s nieuwe Private Share functie werkt nu ook in Nederland

Een van de nieuwe features in One UI 3.1 – Private Share – werkte tot nu toe in Nederland niet. Een nieuwe versie van de app zorgt ervoor dat je de functie wel kunt gebruiken op toestellen als de Galaxy S21, Galaxy S20, en de S10. Aanvulling: je moet dan wel een fysieke simkaart gebruiken. Zoals Chris en Ma5 hieronder aangeven (dank!), werkt de functie (nog) niet i.c.m. eSIM.

Samsung Galaxy Private Share functie werkt nu in NederlandSamsung Galaxy Private Share functie werkt nu in Nederland

Samsung Private Share werkt nu in Nederland

Een van Samsung’s nieuwe snufjes op de Galaxy S21 – en dus in One UI 3.1 – is Private Share. Daarmee kun je bestanden delen met contacten, en er toch volledige controle over houden. Je kunt bijvoorbeeld foto’s delen, maar ook weer wissen – ook ná het versturen.

Echter, tot nu toe werkte de functie in Nederland niet. De functie kon hier niet het benodigde telefoonnummer van de simkaart lezen. Dit probleem is nu verholpen, doordat Private Share gebruik(st)ers nu op een andere manier verifieert. Als je in de Galaxy Store de Private Share app zoekt en bijwerkt naar versienummer 1.0.12.9, dan kun je er wel mee aan de slag.

Voorwaarde om bestanden te delen via Private Share is nog steeds wel dat jouw contacten de dienst ook gebruiken. Met andere woorden: je kunt nu privé informatie uitwisselen met andere Samsung gebruik(st)ers met One UI 3.1. Deze versie van de software en interface is inmiddels te vinden op telefoons in de Galaxy S21, S20, en S10 series, en op de Note 20 en Note 10 modellen. En de functie komt ook naar andere Samsung telefoons die One UI 3.1 krijgen, zoals de A51 en A71.

Ook werkt Private Share alleen op apparaten die contact kunnen maken met mobiele netwerken. Zonder simkaart gaat het bijvoorbeeld niet. Dat geldt ook voor tablets met alleen een Wi-Fi verbinding.

(Thanks, Henk!)Source


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *