Samsung Galaxy Tab S6 Lite krijgt nu ook de Android 11 update

Na de Galaxy Tab S6 begint nu ook de Tab S6 Lite aan de grote upgrade naar Android 11. Bovendien krijgt de tablet direct de One UI 3.1 interface.

samsung galaxy tab s6 lite android 11 update nederland en belgiesamsung galaxy tab s6 lite android 11 update nederland en belgie

Galaxy Tab S6 Lite update: Android 11 en One UI 3.1

Vorige week begon de Galaxy Tab S6 al aan de Android 11 update. Als eerste kwam toen het 4G-model aan de beurt. Vanochtend volgde dan ook de Tab S6 Wi-Fi, waarna wij schreven dat de Tab S6 Lite hier ‘pas later’ volgt. Wij dachten zelf ‘een paar weken later’, misschien ‘een paar dagen later’, maar niet ‘een paar uur later’. Maar toch, een paar uur later is precies wanneer het gebeurt.

Da’s een ingewikkelde manier om te zeggen dat de eerste Tab S6 Lite gebruik(st)ers nu Android 11 kunnen downloaden. Firmwareversie P61*XXU4CUBB staat klaar, en brengt tevens de security patch van maart én One UI 3.1 mee.

De update schaaft niet alleen aan het design van de interface. Je krijgt ook allerlei nieuwe, of verbeterde, features – de een aantal daarvan lichtten wij HIER al uit.

Een update van deze omvang zorgt voor een flinke reorganisatie in de software op jouw Galaxy Tab S6 Lite. Het zal even duren voor deze zichzelf weer geoptimaliseerd heeft. Dit proces kan enige uren of dagen duren, en zorgt voor een hoger energieverbruik dan normaal. Als het is afgerond zal dit weer normaliseren.

Beschikbaarheid

Je kunt de update – die volgens Samsung zelf pas in mei zou komen – nu OTA downloaden op de Tab S6 Lite 4G in Nederland en België. Voor het Wi-Fi model is hij er ook al in België, en spoedig ook in Nederland.

Je krijgt vanzelf een melding dat de update klaar staat, of je checkt de beschikbaarheid direct via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Heb jij de update al binnen op jouw Tab S6 Lite? Is alles goed verlopen, of duiken er nog bugs op bij jou?

(Dank, Bas!)Source


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *