Ja, Fortnite biedt ondersteuning voor de Samsung Galaxy A52 en A72

Bij iedere nieuwe Samsung telefoon krijgen wij wel een paar keer de vraag: kan ik er Fortnite op spelen? Voor de Galaxy A52 en Galaxy A72 beantwoorden we die dus maar gelijk zo: ja, dat kan. Het spel werkt niet alleen, de toestellen worden zelfs officieel ondersteund.

Samsung Galaxy A52 en A72: kun je Fortnite spelen?Samsung Galaxy A52 en A72: kun je Fortnite spelen?

Officiële ondersteuning voor de Galaxy A52 en A72: je installeert de Fortnite installer direct vanuit de Galaxy Store

Kun je Fortnite spelen op de Galaxy A52 en A72?

Ooit waren Samsung telefoons de enige Android-toestellen waarop je Fortnite kon spelen. Toen was het spel enige tijd ruimschoots beschikbaar op allerlei smartphones – en toen brak de veelbesproken strijd tussen Epic Games, Apple, en Google in alle hevigheid los. Al die tijd kon je Fortnite op ondersteunde Samsung telefoons probleemloos installeren via Samsung’s Galaxy Store. Echter: het speel werkt nu ook weer niet op álle Samsung toestellen.

Op de Galaxy A52 en Galaxy A72 draait Fortnite wel. Dat klinkt logisch. Tenslotte werden bijvoorbeeld ook de Galaxy A50 en A51 al ondersteund. Maar logica is hier niet altijd van toepassing – zo weten we van de Galaxy A40 (wel speelbaar) en Galaxy A41 (niet). En dus bevestigen we het bij deze toch maar even.

Epic Games biedt officiële ondersteuning voor de toestellen. Dat betekent dat je de benodigde installer direct in de Galaxy Store vindt, als je naar ‘epic games’ zoekt. ‘Side loaden‘ ervan via Epic’s eigen website is dus niet nodig.

Overigens is Fortnite op zich redelijk speelbaar op de Galaxy A5. In vergelijking met de high end toestellen is grafische kwaliteit natuurlijk wat minder. Hoewel vooral de Galaxy A52 5G redelijk goed presterende hardware heeft, is het natuurlijk geen Galaxy S20 of S21.

De Galaxy A72 heeft dezelfde hardware als de Galaxy A52 4G, en is dus een procent of twintig minder krachtig dan de A52 met 5G. Wil je Fortnite zo optimaal mogelijk kunnen spelen op een mid-range Galaxy, kies beter voor de Galaxy A52 5G. Maar alle modellen worden in ieder geval ondersteund door Epic.

(Met dank aan onze in-house Fortnite-expert, Mailo )Source


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *