Samsung Galaxy S21 krijgt april update in Nederland: camera verbeterd

Het is nog een beetje maart, maar voor de Samsung Galaxy S21 staat de update van april klaar. Deze brengt een nieuwe security patch, en verbeteringen voor de camera. Hij is nu beschikbaar in Nederland en België.

samsung galaxy s21 updatesamsung galaxy s21 update

Galaxy S21 update april 2021: betere camera

Soms arriveren de maandelijkse update op een smartphone wat later, en soms zijn ze netjes op tijd. Een enkele keer, ook, zijn ze vroeg. En zo rolt een nieuwe, grote update binnen op de verschillende Galaxy S21 modellen.

De update is maar liefst ruim 1140MB groot, en bevat firmwareversie G99*BXXU2AUC8. Daarin zitten een drietal verbeteringen, waarvan de beveiligingspatch van april de eerste is. Omdat Google en Samsung nog geen details bekend maakten, weten we niet wat de patch zoal doet.

Bovendien brengt de update wat subtiele verbeteringen naar de camera-app. Zo kun je in de Portret stand nu foto’s maken met drie verschillende lenzen. De changelog meldt ook nog dat de ‘algehele apparaatprestaties zijn verbeterd‘. Dat punt is net zo vaag als mooi meegenomen.

Duidelijk is dat Samsung – ook enige tijd na de release van de Galaxy S21 serie – nog puntjes op de ‘i’ blijft zetten. Omdat de update van vandaag zo groot is, moet je er rekening mee houden dat het even duurt tot de software na installatie weer geoptimaliseerd is. Misschien dat jouw telefoon tijdelijk wat meer energie verbruikt. Als het goed is normaliseert dit vanzelf weer na enige uren of dagen.

Beschikbaarheid

De update is nu OTA beschikbaar op de unbranded S21, S21+, en Galaxy S21 Ultra in Nederland en België. Wie zijn of haar branded toestel bij Vodafone of T-Mobile kocht moet, zoals vaker, nog even geduld hebben.

De melding dat je de update kunt downloaden verschijnt vroeg of laat vanzelf op jouw telefoon. Je kunt ook handmatig checken of je ‘m al kunt binnenhalen: Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Heb jij nog meer concrete (camera) verbeteringen ontdekt na installatie op jouw Galaxy S21? Laat het ons hieronder even weten – bijvoorbaat dank!Source


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *