Samsung Galaxy A50 en A70 update: Android 11, One UI 3.1 in Nederland

Samsung rolt nu de Android 11 update uit voor de Nederlandse Galaxy A50. Het toestel krijgt er direct One UI 3.1 bij, inclusief de bijbehorende vernieuwingen. Ook in België kun je er nu mee aan de slag. Aanvulling: ook voor de Galaxy A70 staat nu dezelfde upgrade klaar.

Galaxy A50 update: Android 11, One UI 3.1 in Nederland

Al enige weken geleden begon elders ter wereld de upgrade naar Android 11 voor de Galaxy A50. Sindsdien arriveerde hier nog een andere update met de patch van maart, zonder nieuwe versie van het besturingssysteem. En nu is het dan echt zover: de langverwachte Android upgrade is ook in Nederland gestart.

Om precies te zijn rolt de ruim 1700 MB grote update naar firmwareversie A505FNXXU7CUC2 nu op de eerste Nederlandse en Belgische toestellen uit (A70: A705FNXXU5DUC6). Bij de update zit géén nieuwe beveiligingspatch, maar dus wel Android 11 én One UI 3.1. Deze brengen onder meer cosmetische veranderingen mee, zoals een halfdoorzichtig meldingenvenster, en vernieuwde volumeregeling.

Verder is er gesleuteld aan de manier waarop je widgets aan het startscherm kunt toevoegen, en de Prullenbak is uitgebreid. De Spaarstand is vernieuwd, evenals het Apparaatonderhoud, en de Camera app. De functie waarmee je het scherm uitschakelt door er twee keer op te tikken is helemaal nieuw.

De complete lijst met veranderingen is uiteraard een stuk langer, en kun je checken bij de update zelf (zie de hier bijgevoegde screenshots). Check eventueel ook onze tips voor de voorbereiding en installatie van Android 11 op je Samsung telefoon. Bedenk bovendien dat een dergelijke grote update vaak tijdelijk tot een hoger batterijverbruik leidt. Nadat de software zichzelf opnieuw geoptimaliseerd heeft, zal het energieverbruik weer normaliseren. Het kan wel enige uren of dagen duren voor dit proces afgerond is.

Beschikbaarheid

Op het moment van schrijven is de update al OTA beschikbaar op de unbranded Galaxy A50 en A70 in Nederland en België. Ook op branded toestellen van Vodafone is de update nu beschikbaar. Alleen als jij een branded model van T-Mobile hebt, moet je nog even afwachten. Je krijgt de update spoedig, maar kennelijk nog niet vandaag.

Je krijgt vanzelf een melding dat de update klaar staat, of je checkt de beschikbaarheid direct via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Heb jij de upgrade geïnstalleerd op jouw Galaxy A50 of A70? Is alles goed verlopen, of kom je opvallende bugs tegen?

(Dank voor alle meldingen!)Source


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *