April update arriveert op de Samsung Galaxy S20 FE (4G eerst)

Nog een toestel krijgt inmiddels de update van april: Samsung’s Galaxy S20 FE 4G. De SM-G780F om precies te zijn. Het is de eerste in de Galaxy S20 serie die de nieuwe beveiligingspatch krijgt.

samsung galaxy s20 fe 4g updatesamsung galaxy s20 fe 4g update

Galaxy S20 FE update april 2021

Oké, kijk. De Galaxy S20 serie is inmiddels een gezellige chaos op het gebied van updates. De eerste drie modellen – S20, S20+, S20 Ultra – volgen nog een gezamelijk pad, min of meer. Maar sinds de komst van de Galaxy S20 FE is het aantal paden gestegen tot drie. De S20 FE 4G en S20 FE 5G doen namelijk vrolijk hun eigen ding – niet gehinderd door hun overeenkomstige naamgeving.

Zo ontving de Galaxy S20 FE 4G nog niet de camera-update die recent al wel op de andere modellen uitrolde. Vandaag krijgt ook de S20 FE 4G dan ook een nieuwe update. Het net geen 170MB wegende pakket (G780Finstalleert dat ene ding dat de andere S20-modellen nog niet hebben: de beveiligingspatch van april.

Wat deze patch doet weten we nog niet, omdat Samsung nog geen details bekend maakt. Curieus genoeg ontbreekt in de changelog ook enige hint naar nieuwe camera-functies. En inderdaad, dat is geen toeval. Die zijn er namelijk nog niet. Ongetwijfeld komen ze later deze maand ook naar de S20 FE 4G, net als bij zijn 5G-broertje al het geval was. En omgekeerd krijgt de laatste binnenkort vast de nieuwe security patch.

galaxy s20 fe 4g update april 2021galaxy s20 fe 4g update april 2021

Beschikbaarheid

De update is nu dus OTA beschikbaar op de Galaxy S20 FE 4G. Dat geldt direct voor alle toestelversies in Nederland en België, branded en unbranded.

Je krijgt vanzelf een melding dat de update klaar staat, of je checkt de beschikbaarheid direct via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

(Dank, Marc en Daniël!)Source


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *