Samsung Galaxy A40 update naar Android 11, One UI 3.1 nu beschikbaar

Samsung stelt vanaf nu ook de update naar Android 11 beschikbaar op de Galaxy A40. Ook aan boord is een nieuwe versie van de One UI interface: 3.1, en een nieuwere beveiligingspatch.

samsung galaxy a40 update android 11 one ui 3.1 in nederlandsamsung galaxy a40 update android 11 one ui 3.1 in nederland

Galaxy A40 update: Android 11, One UI 3.1

Toen ging het opeens hard met de uitrol van Android 11 in Samsung’s Galaxy A-serie. Eerder deze week kwam de update uit op de Galaxy A50 en A70 – nu volgt ook het kleinere broertje in dezelfde generatie.

Voor de Galaxy A40 volgt nu dezelfde upgrade, die op het toestel uit drie onderdelen bestaat. Een ruim 2061 MB grote download brengt de security patch van maart, Android 11, en One UI 3.1. De changelog is lang, en vrij gedetailleerd:

Een hoop veranderingen beschreven we al in onze berichtgeving over de vernieuwingen in One UI 3. Eventueel check je ook onze tips ter voorbereiding en installatie van Android 11 op je Samsung telefoon. Bedenk tevens dat een upgrade van deze omvang kan zorgen voor een tijdelijk verhoogd energieverbruik. Het toestel heeft een paar uren, of dagen, nodig om alles weer te optimaliseren voor jouw persoonlijke gebruikspatronen. Als dit proces afgerond is, normaliseert het batterijverbruik vanzelf weer.

Beschikbaarheid

Je kunt de Android 11 update nu OTA downloaden op de unbranded Galaxy A40 in Nederland en België. Bovendien staat hier ook al klaar op de verschillende branded modellen van Vodafone en T-Mobile.

De melding dat je de update kunt downloaden verschijnt vroeg of laat vanzelf op jouw telefoon. Je kunt ook handmatig checken of je ‘m al kunt binnenhalen: Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Heb jij de update geïnstalleerd op jouw Galaxy A40? Verliep alles probleemloos, of heb je nieuwe bugs ontdekt?

(Dank, naamgenoot!)Source


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *