Samsung bevestigt eindelijk maandelijkse updates voor de Galaxy A52

Samsung’s nieuwe Galaxy A52 krijgt inderdaad maandelijks de nieuwste security patches. Het maakt niet uit of je het 4G of 5G model hebt. De Galaxy A72 ontvangt ze iedere drie maanden.

Samsung Galaxy A52 updates per maandSamsung Galaxy A52 updates per maand

Galaxy A52 updates: iedere maand

Kort voor de officiële onthulling ontdekten wij dat Samsung de Galaxy A52 mogelijk maandelijks zal updaten. Een vroegtijdig gepubliceerde update-lijst liet dit zien, maar werd direct weer verwijderd na onze berichtgeving. Sindsdien werd het toestel gepresenteerd en uitgebracht, en verscheen onze uitgebreide Galaxy A52 review. Echter, het bleef tot nu toe onzeker of de eerder opgedoken informatie correct was.

Een kersverse update-lijst maakt een einde aan de onduidelijkheid. Zowel de Galaxy A52 met 4G, als het 5G model, zijn nu te vinden tussen de toestellen die iedere maand de nieuwste beveiligingspatches ontvangen. Daarmee profiteert de A52 van dezelfde updatefrequentie als de Galaxy S21, S20, en S10, en de Galaxy A50.

Tevens weten we nu dus hoe de complete ‘update-toekomst’ van de Galaxy A52 eruit ziet. Beveiligingsupdates zullen tot het voorjaar van 2024 maandelijks uitrollen. Vervolgens gaat de frequentie omlaag, en komen nieuwe patches per kwartaal – net zoals vandaag met de Galaxy S9 uit 2018 gebeurt, bijvoorbeeld.

Dit alles staat nog los van de upgrades voor het Android OS. Daarvan zal de Galaxy A52 er drie ontvangen: in 2022 naar Android 12, in 2023 naar Android 13, en in 2024 naar Android 14.

Galaxy A72 updates: ieder kwartaal

Ook de Galaxy A72 werd afgelopen nacht toegevoegd aan Samsung’s update-overzicht. Zoals verwacht zal dat toestel ieder kwartaal bijgewerkt worden, net zoals de Galaxy A70 en A71.

Dat wil niet zeggen dat de ondersteuning voor de Galaxy A72 korter is dan voor de A52. De Galaxy A72 krijgt net zo goed vier jaar lang beveiligingsupdates. De eerste drie jaar gebeurt dit per kwartaal. In het vierde jaar – vanaf het voorjaar van 2024 – verschijnen ze vervolgens nog ieder half jaar. Net als de A52 krijgt de A72 tot en met 2024 drie grote Android upgrades.Source


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *