Samsung Galaxy S9 krijgt geen maandelijkse updates meer

Samsung zal de Galaxy S9 niet meer maandelijks bijwerken. Het toestel krijgt vanaf nu security updates per kwartaal. Deze wijzigingen komt niet als verrassing – het toestel verscheen ruim drie jaar geleden op de markt.

samsung galaxy s9 updates niet meer maandelijkssamsung galaxy s9 updates niet meer maandelijks

Galaxy S9: updates per kwartaal

Begin maart blikten wij al vooruit op de update-toekomst van de Galaxy S9. We merkten op dat het drie jaar geleden was dat Samsung het toestel op de Nederlandse markt bracht. Wat we toen voorspelden is nu gebeurd: Samsung heeft de Galaxy S9 van de lijst gehaald met telefoons die maandelijks de nieuwste beveiligingspatches krijgen.

Dat wilt natuurlijk niet zeggen dat het toestel vanaf nu dus géén updates meer krijgt. De Galaxy S9 is nu te vinden op de lijst met telefoons die maandelijks bijgewerkt worden. Op deze lijst staat op dit moment bijvoorbeeld ook nog de Galaxy S8, die bijna een jaar geleden al op deze lijst belandde.

De Galaxy S9 zal het komende jaar dus zeker nog wel updates ontvangen. Alleen de frequentie gaat omlaag. In de regel blijven oudere topmodellen minstens een jaar op de ‘kwartaal lijst’ staan.

Vier jaar updates

Nog niet zo lang geleden beloofde Samsung haar toestellen vier jaar lang van beveiligingsupdates te gaan voorzien. De Galaxy S9 stond toen niet op de lijst met telefoons waarop het nieuwe beleid van toepassing is. Toch laat de S9 zien dat Samsung’s belofte vooral een juridische was. Voor toptoestellen hanteerde het bedrijf dit beleid al sinds enige jaren, zonder dit concreet vast te hebben gelegd.

Alles bij elkaar opgeteld zal de Galaxy S9 in totaal ook minstens vier jaar lang firmware-updates ontvangen. Net als de Galaxy S8 en Galaxy S7 daarvoor. En zelfs na de periode van vier jaar houdt het meestal niet compleet op. De Galaxy S6, bijvoorbeeld, kreeg afgelopen herfst nog een update – vijfenhalf jaar na release.

Al met al is duidelijk: de Galaxy S9 wordt vanaf nu minder regelmatig bijgewerkt. Maar ophouden doen de updates niet. Bovendien: de security patch van april 2021 krijgt de S9 zeer binnenkort ook. Voorlopig ben je er dus nog wel even zoet mee.Source


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *